Ajankohtaista
 
Lapinlehmä-AnneTuomivaara_550x367px.jpg

Avoin seminaari maataloustuotteiden jatkojalostuksesta

31.1.2019 14:56

Arktikumissa järjestetään torstaina 7.2.2019 klo 12.30–16.00 avoin seminaari maataloustuotteiden jatkojalostuksesta ja kuinka jatkojalostus voi parantaa alkutuotannon kannattavuutta. Seminaarissa perehdytään myös uhanalaisen lapinlehmän suojelun nykytilaan ja kuullaan Lapparikoulu-hankkeen kuulumisia.

Seminaarissa kuullaan alustukset lampaanlihaa, lehmänmaitoa ja vuohenmaitoa jalostavilta yrittäjiltä ja järjestetään paneelikeskustelu, jossa pohditaan, millaisia uusia mahdollisuuksia jatkojalostus tuo alkutiloille.

Lapinlehmän geenipankkikarjan tilanne Suomessa on muutosvaiheessa, sillä Pelson vankilan maatilalla lapinlehmän geenipankkina toimivaa navettaa ollaan lakkauttamassa vankilan siirron myötä. Seminaarissa Pohjoismaisen geenipankin kotieläinsektorin (Nordgen) johtaja kertoo Pohjoismaisen geenipankin toiminnasta ja lapinlehmän suojelun nykytilanteesta.

Seminaari on kaikille avoin ja maksuton, ja siihen voi ilmoittautua hankkeen verkkosivuilla. Tilaisuutta voi seurata myös suorana verkossa.

Seminaarin järjestää Lapin yliopiston Arktisen keskuksen Lapinlehmän maito markkinoille -hanke eli Lapparikoulu. Koulutushankkeen tavoitteena on lisätä lapinlehmän tuntemusta, lapinlehmien hoidon osaamista ja lapinlehmän maidon nykyistä parempaa hyödyntämistä, jotta tämä uhanalainen arktinen lehmärotu säilyisi ja osaltaan lisäisi maaseudun elinvoimaisuutta. Hanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto Lapin ELY-keskuksen kautta.

Lapparikoulun väliseminaari: Lapinlehmän maito markkinoille – malleja meiltä ja muualta
Torstaina 7. helmikuuta 2019 kello 12.30–16.00
Arktikum (Pohjoisranta 4, Rovaniemi)
Ohjelma ja ilmoittautuminen Lapparikoulun verkkosivuilta
Vapaa pääsy. Tervetuloa!
Livestriimi: https://www.youtube.com/watch?v=UYiwq4gz_OsLisätietoja:


Lapparikoulun kotisivut: www.arcticcentre.org/lappari

Hankkeen johtaja, FT, yliopistotutkija Päivi Soppela
Arktinen keskus, Lapin yliopisto
040 013 8805, paivi.soppela(at)ulapland.fi

Projektikoordinaattori Anne Tuomivaara
Arktinen keskus, Lapin yliopisto
040 484 4160, anne.tuomivaara(at)ulapland.fi