Uutisia
 
Karu tunturimaisema, jonka keskellä on sateenkaari.
Voittajakuvaksi valittiin Jetro Luhtaan kuva "Portti tunturiin".

Vuoden Luontokuvat -kilpailun parhaat esillä Arktikumissa

12.3.2024 10:00

Vuoden Luontokuva on klassinen ja voimakas maisemakuva näyttävästä suurtunturimaisemasta. Viime vuoden upeimmat luontokuvat ovat esillä Arktikumin tiedekeskuksessa toukokuun alkuun saakka.

Vuoden Luontokuva -kilpailun voittajaksi valittiin Jetro Luhtaan dramaattinen kuva sateenkaaresta näyttävässä suurtunturimaisemassa. Tuomaristoa ihastutti maisemakuvan upea tunnelma ja tasapainoinen sommittelu.

– Tällaisen pysäyttävän tilanteen kokeminen ja sen täydellisesti onnistunut tallentaminen on luonnonvalokuvauksen syvintä ydintä. Kuva on värimaailmaltaan äärimmäisen hieno ja tunnelmaltaan hyvin erämainen. Alhaalla riippuvat sadepilvet ja etualan varjo kontrastina auringon valaisemaan keskiosaan luovat dramatiikkaa ja syvyyttä, tuomaristo hehkuttaa.

Vuoden 2023 kilpailu keräsi kaikkiaan 11 089 kuvaa 690 eri kuvaajalta. Vuoden Luontokuva -kilpailun tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista, sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.

Edellisvuosien tapaan kilpailussa oli yhdeksän sarjaa, joista kahdeksan oli perinteisiä: Kasvit ja sienet, Linnut, Maisemat, Nisäkkäät, Muut eläimet, Luonnon yksityiskohdat ja muodot, Luonto ja ihminen sekä Nuoret.  Kilpailun yhdeksäs sarja on erikoissarja Vapaa ja luova, jossa kuvia saa käsitellä perinteisiä sarjoja vapaammin.

Vuoden Luontokuvat 2023 -näyttelyssä on esillä kaikki 38 kilpailussa palkittua kuvaa. Jokaisesta yhdeksästä kilpailusarjasta on mukana kolme parasta ja kunniamaininnan saaneet kuvat.

Kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry.

 

Vuoden Luontokuvat 2023
12.3.-5.5.2024
Arktikumin tiedekeskus (Pohjoisranta 4, Rovaniemi)

Tietoa lipuista ja aukioloajoista https://www.arktikum.fi/vieraile.html#Liput

 

luontokuva.ravistus.UK.jpg
Ari-Matti Nikulan kuva "Ravistus".