Uutisia
 
10.8. biodiversiteetti-Tatti-ArtoV.png
Männynherkkutatti (Boletus pinophilus) viihtyy vanhassa metsässä. Kuva: Arto Vitikka

Uusi tietopaketti luonnon monimuotoisuudesta arktisella alueella

9.8.2022 15:33

Arktisen keskuksen verkkosivuille on avattu uusi osio, joka käsittelee biodiversiteettiä erityisesti arktisesta näkökulmasta. Tämä ja sivuston muut yleistajuiset tietopaketit ovat saatavilla suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Mitä biodiversiteetti tarkoittaa? Millaista biodiversiteetti on arktisella alueella? Miksi arktisen luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen on tärkeää? Näihin ja muihin samankaltaisiin kysymyksiin on koottu vastauksia helposti omaksuttavassa muodossa Lapin yliopiston Arktisen keskuksen verkkosivuille. 

Arktisen keskuksen tiedeviestinnän tuottamilta ja ylläpitämiltä sivuilta löytyy vastaavaa perustietoa muun muassa Arktisen alueen yleispiirteistä ja olosuhteista, arktisista alkuperäiskansoista, ilmastonmuutoksesta arktisella alueella sekä alueen kasveista ja eläimistä. Lisäksi sivustolle on koottu erilaisia karttoja, jotka ovat vapaasti käytettävissä.

Vaikka aiheet ovat varsin laajoja ja monimutkaisiakin, tietopaketeissa on pyritty keskittymään kaikkein keskeisimpiin asioihin. Tiedonjanoisille sivuilta löytyy myös vinkkejä ja linkkejä lisätietoon kustakin aihepiiristä. 

– Arktista aluetta käsittelevät teemakokonaisuudet verkkosivuillamme ovat varsin suosittuja. Palautteen perusteella tällaisille perusasiat kokoaville tiivistelmille arktisista aiheista on kysyntää ja niitä ei ole kovin helposti muualla saatavilla, toteaa tietoasiantuntija Arto Vitikka Arktisesta keskuksesta.

Tutustu tarkemmin:

Luonnon monimuotoisuus arktisella alueella
Arktinen alue -kokonaisuus 

Lisätietoja:

Arto Vitikka
Tietoasiantuntija
040 527 2436
arto.vitikka@ulapland.fi