Uutisia
 
Kansi CDAL 550x367.jpg

Tuore julkaisu: Current Developments in Arctic Law 2023

19.12.2023 10:40

Uusin numero on jo yhdestoista Current Developments in Arctic Law -julkaisu.

Julkaisussa on mukana niin tieteellisiä artikkeleita kuin muita ajankohtaisia puheenvuoroja. Numeron tuottanut Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituutti (PYVI) osana UArcticin oikeustieteellisen temaattisen verkoston toimintaa.

Uusimman numeron erityisteemana on arktisen alueen ja maailman kolmanneksi navaksi kutsutun Himalajan alueen yhteydet. Julkaisussa mukana olevat artikkelit ovat saaneet innoituksensa ensimmäisestä "Inter-Polar Conference" -tapahtumassa käydyistä keskusteluista. Konferenssi pidettiin Katmandussa Nepalissa syyskuussa 2023. 

Julkaisuun sisältyy raportti, jossa käsitellään tärkeimpiä havaintoja ja keskeisiä viestejä arktisen alueen ja kolmannen napa-alueen välisen tutkimuksen, verkostojen ja yhteistyön lisäämiseksi. Lisäksi useissa muissa kirjoituksissa on hahmoteltu alueiden vertailevaa analyysia. Analyysi on laadittu pääasiassa ihmis- ja yhteiskuntatieteiden aloilta, ja siinä on keskitytty muun muassa alkuperäiskansojen näkökulmiin, geopolitiikkaan ja turvallisuuteen sekä kaivostoimintaan ja siirtolaisuuteen. 

Julkaisu on vapaasti luettavissa verkossa: 
Current Developments in Arctic Law, Volume 11


Lisätietoja:

Kamrul Hossain, tutkimusprofessori 
Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituutti (PYVI)
Arktinen keskus, Lapin yliopisto
kamrul.hossain(at)ulapland.fi 
040 484 4281