Uutisia
 
21.12. Capture-report.png

Selvitys arktisen yhteistyön tilasta julkaistu nyt myös englanniksi

21.12.2022 13:45

Valtioneuvoston tilaama selvitys arktisen yhteistyön tilasta Venäjän aloittaman hyökkäyssodan jälkeen on nyt saatavilla kokonaisuudessaan myös englanniksi. Suomenkielinen versio julkaistiin lokakuussa.

Selvitys tutkii kattavasti, mitä vaikutuksia sodalla on arktisen alueen kansainväliseen yhteistyöhön ja Suomen arktisen politiikan strategian toteutumiseen. Selvityksen tulosten mukaan Venäjän aloittaman hyökkäyssodan välilliset vaikutukset arktiselle alueelle ja Suomen rooliin siellä ovat tuntuvat. Tilanteen jatkuessa tällä on vaikutuksia myös arktisen yhteistyön rakenteisiin. 

Lapin yliopiston Arktisen keskuksen johtamassa selvitystyössä mukana ovat olleet myös Gaia Consulting Oy ja Ulkopoliittinen instituutti. Selvitystyön tieteellinen johtaja oli tutkimusprofessori Timo Koivurova ja työtä koordinoi tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä.

– Olemme nyt kääntäneet koko yli 80-sivuisen selvityksen englanniksi, koska kansainvälinen mielenkiinto sitä kohtaan on ollut todella suurta. Missään muussa maassa ei tiettävästi ole vielä julkaistu yhtä kattavaa analyysia arktisen yhteistyön uudesta tilanteesta, sanoo Heikkilä.

Englanninkielinen selvitys on luettavissa valtioneuvoston kanslian verkkosivuilla http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2022122173093

Linkki selvityksen suomenkieliseen versioon: http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2022101061475

Lisätiedot:

Tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä
Arktinen keskus, Lapin yliopisto
markku.heikkila@ulapland.fi; 040 4844300

Tutkimusprofessori Timo Koivurova
timo.koivurova@ulapland.fi (yhteydenotot vain sähköpostitse)