Uutisia
 
uutiskuva_3.jpg

Arktisen keskuksen ja ympäristöministeriön toimittajakurssi Inarissa

1.3.2023 16:05

Ympäristöministeriö ja Lapin yliopiston Arktinen keskus järjestävät Inarissa toimittajakoulutuksen, joka on suunnattu ennen muuta Suomen tiedetoimittajain liiton ja Ympäristötoimittajat ry:n jäsenille.

Maaliskuun 13.-14. päivä pidettävälle kurssille osallistuu parikymmentä toimittajaa eri puolilta maata. Koulutuksen teemat liikkuvat arktisen alueen ajankohtaisissa ympäristöaiheissa ja tähän liittyvissä paikallisesti relevanteissa kysymyksissä. 

Teemoina ovat muun muassa uusi arktisen alueen ympäristömuutoksia koskeva tutkimustieto ja osallistava tutkimus, alueellinen ja paikallinen päätöksenteko, saamelaiselinkeinojen ajankohtaiset kysymykset ja arktisen alueen yhteistyön nykytila. Puhujina on kuntatason päätöksentekijöitä, saamelaistoimijoita, tutkijoita ja virkamiehiä. Tutkimuksen puolelta edustettuina ovat muun muassa Charter- ja Arctic Hubs -hankkeet. Ohjelmaan kuuluvat myös tutustumiskäynnit saamelaismuseo Siidaan ja Yleisradion saamenkieliseen toimitukseen.

Koulutuksen johtajana on ympäristöekologian dosentti Mia Rönkä ympäristöministeriöstä. Arktisen keskuksen puolesta kouluttajina ovat tutkija Sirpa Rasmus ja tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä.

Lisätiedot:

Konferenssikoordinaattori Helen Honkasaari, Arktinen keskus
helen.honkasaari@ulapland.fi; 040 5137026