Uutisia
 
19.11. Spirit-version 2.jpg
Tapahtuman kuvat: Marko Junttila.

Arktinen konferenssi keräsi runsaslukuisen yleisön

19.11.2021 10:25

Järjestyksessä viides Rovaniemi Arctic Spirit -konferenssi keräsi 16.–17. marraskuuta Kulttuuritalo Korundiin lähes 200 osanottajaa ja lisäksi noin sata rekisteröitynyttä verkko-osallistujaa. Osallistujia oli noin 30 eri maasta.

Konferenssin avausosuus oli samalla kansainvälinen avaustilaisuus Suomen puheenjohtajuudelle Barentsin euroarktisessa neuvostossa. Pääpuheen piti ulkoministeri Pekka Haavisto, joka osallistui myös paneelikeskusteluun saamelaiskäräjien puheenjohtajan Tuomas Aslak Juuson ja Barentsin alueellisen nuorisoverkoston puheenjohtajan Daria Makhotinan kanssa.

Arktisen alueellisen yhteistyön ohella konferenssin muihin teemoihin kuuluivat niin arktinen turvallisuus, EU:n arktinen politiikka kuin maankäytön, ilmastonmuutoksen ja oikeudenmukaisuuden kysymykset. Näissä osuuksissa yhteistyökumppaneina olivat Ulkopoliittinen instituutti, Suomen Arktinen Seura ja kolme EU Horisontti 2020 -projektia JustNorth, CHARTER ja ArcticHubs.

Konferenssin yleistunnelma oli erityisen lämmin. Monille osanottajille kyseessä oli ensimmäinen mahdollisuus tavata arktisia kollegoita ja ystäviä koronaepidemian puhkeamisen jälkeen. 

Rovaniemi Arctic Spirit -konferensseista on kehittynyt Suomen johtava kansainvälinen arktinen tilaisuus. Kahden vuoden välein toistuvia konferensseja on järjestetty vuodesta 2013 Lapin yliopiston Arktisen keskuksen ja Rovaniemen kaupungin yhteistyönä. Seuraavaa konferenssia suunnitellaan syksylle 2023.

Valokuvia tapahtumasta löytyy täältä: Kuvat Rovaniemi Arctic Spirit 2021 

Lisätiedot:
Konferenssikoordinaattori Helen Honkasaari, Arktinen keskus
Helen Honkasaari
helen.honkasaari(at)ulapland.fi
040 513 7026 

Tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä, Arktinen keskus
markku.heikkila(at)ulapland.fi
040 484 4300