Uutisia
 
ArcticFinland_alasajotiedotekuva_550x367.jpg

ArcticFinland.fi-sivuston aktiivinen päivitys ja uutiskirje jäävät tauolle

5.5.2020 15:20

ArcticFinland.fi-sivuston aktiivinen päivittäminen ja uutiskirje jäävät toistaiseksi tauolle. Sivustolla on saatavilla Suomen arktista toimintaa koskevat perustiedot ja dokumentit, joita pidetään edelleen ajan tasalla.

Muutokset koskevat Poimintoja-osuutta, uutisia ja tapahtumapäivityksiä osoitteessa www.arcticfinland.fi sekä uutiskirjettä ja Twitter-tilejä. Suomen arktisten uutisten seuranta sivustolla keskeytetään eikä uutta omaa aineistoa tuoteta.

Twitter-tilit @arcticfinlandia ja @arktinensuomi jäädytetään toistaiseksi. Arktisista teemoista kiinnostuneita kehotetaan seuraamaan jatkossa Arktisen keskuksen päivityksiä Twitterissä @arctic_centre ja Facebookissa @arcticcentre.

Lapin yliopiston Arktisen keskuksen tiedeviestintä perusti ArcticFinland-sivuston vuonna 2011 kokoamaan tietoa Suomen arktisesta toiminnasta, osana Arktisen keskuksen kansallista roolia. Alkuvaiheessa sivustolle koottiin arktista perustietoa ja keskeisiä dokumentteja, kuten hallitusten arktisia linjauksia. Suomen Arktisen neuvoston puheenjohtajuuskaudeksi 2017–2019 sivuston tekeminen sai ulkoministeriön IBA-rahoitusta ja Lapin liiton EAKR-rahoitusta, ja sitä oli mahdollista kehittää aktiivisesti.

Puheenjohtajuuskauden jälkeen sivustolle ei ole ollut ulkoista rahoitusta, ja aineistoa on tuotettu Arktisen keskuksen omien resurssien puitteissa. Lapin yliopiston säästötoimet ovat vaikuttaneet tekemiseen käytettävissä oleviin resursseihin. ArcticFinland säilyy Suomen arktisen perustoiminnan tietolähteenä, ja sivuston aktivoiminen myöhemmin on mahdollista.

 

Lisätietoja:

Tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä
Arktinen keskus, Lapin yliopisto
040 4844300, markku.heikkila(at)ulapland.fi