Uutisia
 
ruka_skiresort-02-2019_photo_Veera Vihervaara_550x367.jpg
Rukan hiihtokeskus. Kuva: Veera Vihervaara

Webinaari hiihtokeskusten SnowApp-ilmastopalvelusta

23.9.2020 13:55

Hiihtokeskukset ja muut talvimatkailutoimijat tarvitsevat uusia työkaluja ja palveluita ilmastonmuutoksen edetessä ja talvien muuttuessa.

EU:n rahoittamassa Blue-Action: Arctic Impact on Weather and Climate (EU Horizon 2020) -projektissa on vuosina 2017–2020 kehitetty SnowApp-ilmastopalvelua, jonka tavoitteena on tarjota hiihtokeskuksille neljän viikon ennusteita lumetusolosuhteista lumetustoiminnan tueksi. Lisäksi projektissa, jossa Ruka on ollut mukana case-yrityksenä, on kartoitettu palvelun hyötyjä muissa hiihtokeskustoiminnoissa.

Arktisesta keskuksesta projektissa on työskennellyt useita tutkijoita eri tieteenaloilta tiiviissä yhteistyössä Rukan hiihtokeskuksen kanssa. Tiimin työtä on vetänyt tutkija Ilona Mettiäinen. ­–SnowApp -ilmastopalvelu voi auttaa hiihtokeskuksia varautumaan muuttuviin olosuhteisiin varsinkin alkukaudesta, sanoo Mettiäinen.

Blue-Action -projektin talvimatkailuosuuden loppuseminaarissa kerrotaan tarkemmin SnowApp-ilmastopalvelusta ja keskustellaan palvelun käyttömahdollisuuksista talvimatkailussa. Yleisölle avoin loppuseminaari järjestetään webinaarina perjantaina 2.10. kello 9:30–11:30.

Ilmoittautuminen alla olevaa linkkiä käyttäen 28.9. mennessä.

Ilmoittaudu webinaariin

Lisätietoja:

Tutkija Ilona Mettiäinen, Blue-Action -projekti
Lapin yliopiston Arktinen keskus
ilona.mettiainen(at)ulapland.fi, 040 484 4273

Blue-Action-projektin verkkosivut