Uutisia
 
Tanja Joona_photo Arto Vitikka.jpg
Kuva: Arto Vitikka

Tanja Joona vierailevaksi tutkijaksi Luulajan yliopistoon

6.4.2021 11:57

Yliopistotutkija ja kansainvälisen oikeuden dosentti Tanja Joonan tutkijavierailu on osa viiden arktisen yliopiston Arctic Five -yhteistyötä.

Joonan vierailu liittyy Luulajan teknillisen yliopiston ”Natural Resources for Sustainable Development, SUN” tutkimusohjelmaan. Tutkijavierailu jakautuu useampaan osaan ja ajoittuu syksylle 2021 koronatilanteen sallimissa rajoissa.

Tutkimusvierailun tavoitteena on kehittää jatko-yhteistyötä nimenomaan malmeihin, metsiin ja vesialueisiin liittyviin tutkimusteemoihin. 

– Näillä on keskeinen merkitys YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi tarvittavien yhteiskunnallisten muutosten toteuttamisessa. Siinä mielessä Ruotsin ja Suomen pohjoisosat ovat hyvin samankaltaisessa asemassa ja yhteistyö on relevanttia. Aihepiirit linkittyvät luontevasti myös jo käynnissä olevaan tutkimukseen, toteaa Tanja Joona.

Arctic Five -verkoston muodostavat Luulajan teknillinen yliopisto, Norjan arktinen yliopisto Tromssasta, Oulun yliopisto, Lapin yliopisto ja Uumajan yliopisto.


Lisätietoja:
Tanja Joona
YTT, Yliopistotutkija, Kansainvälisen oikeuden dosentti
Arktinen keskus, Lapin yliopisto
etunimi.sukunimi@ulapland.fi 
+358 40 484 4283