Uutisia
 
TPK_Kultaranta_YO-kierros_Uutiskuva_550x367_v2.jpg

Presidentti Niinistö keskustelee Lapin yliopiston opiskelijoiden kanssa

21.4.2021 9:00

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö keskustelee keskiviikkona 21. huhtikuuta Lapin yliopiston opiskelijoiden kanssa suurvaltapolitiikasta. Tilaisuus on osa kolmeen yliopistoon tehtävää kierrosta, jolla presidentti pohjustaa tulevia Kultaranta-keskusteluita.

 
Keskustelutilaisuus on katsottavissa osoitteessa presidentti.fi/kultaranta.

Kierroksen avaa keskustelu Lapin yliopiston opiskelijoiden kanssa. Etäyhteyksillä toteutettava tilaisuus järjestetään keskiviikkona 21.4. kello 11–12. Keskustelu on kaikkien seurattavissa, mutta kysymyksiä voivat esittää vain opiskelijat.

Lapin yliopistossa keskustelun aiheena on suurvaltapolitiikka otsikolla ”Suurvaltapolitiikka kiristyy: miten turvaamme Suomen?”.

Keskustelussa on mukana Lapin yliopistosta aiheeseen liittyen politiikkatieteiden ja kansainvälisen oikeuden opiskelijoita. Tilaisuuden moderaattorina on Arktisen keskuksen tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä. Keskustelun aluksi presidentti Niinistö pitää lyhyen alustuksen tilaisuuden otsikon mukaisesti.

– On hienoa, että valtionhallinnon ylimmillä tasoilla halutaan kuulla mitä opiskelijoilla on sanottavana, sillä sanottavaa ja kysymyksiä varmasti löytyy, sanoo Lapin yliopiston politiikkatieteiden ja sosiologian opiskelijoiden ainejärjestö Kosmos Buran ry:n puheenjohtaja Iikka Sorvali.

Keskustelusarja jatkuu 26.4. Lappeenranta-Lahden teknillisessä yliopistossa ja 28.4. Aalto-yliopistossa. Niissä aiheina ovat ilmastonmuutos ja kansainvälinen talous.

Lapin yliopiston keskustelutilaisuus on seurattavissa suorana osoitteessa presidentti.fi/kultaranta. Keskustelun tallenne julkaistaan myöhemmin presidentin kanslian verkkosivuilla.

Tasavallan presidentin kanslian tiedote


Lisätiedot Lapin yliopiston tilaisuuden osalta:


Eveliina Pennanen
Viestintäpäällikkö
Lapin yliopisto
eveliina.pennanen(at)ulapland.fi
p. 040 659 8060

Petri Koikkalainen
Apulaisprofessori / politiikkatieteet
Lapin yliopisto, yhteiskuntatieteiden tiedekunta
petri.koikkalainen(at)ulapland.fi
p. 050 544 7442