Uutisia
 
Lumen päällä villalapaset ja niiden päällä matkapuhelin, jonka lasi on rikkoutunut.

Valokuvakilpailu Lapin tietoliikenteestä: Arktisia yhteyksiä ja pohjoista puhetta

22.3.2024 12:54

Koneen Säätiön tukema Tietoliikenneinfrastruktuuri, aika, yhteisö ja arktinen ympäristö -hanke järjestää kaikille avoimen valokuvauskilpailun 25.3.–30.9.2024.

Lapissakin moderni yhteiskunta on riippuvainen toimivista tietoliikenneyhteyksistä. Miten tietoliikenne ja siihen liittyvä infrastruktuuri näkyvät arjessa? Entä miten Lapin olosuhteet ja ympäristö vaikuttavat tietoliikenteen käyttöön? Tietoliikenne tarkoittaa tiedon siirtoa paikasta toiseen muun muassa puhelinten, kännykkämastojen, tietokoneiden, internetin ja muun infrastruktuurin avulla.

Kilpailuun voi osallistua lähettämällä kuvan, joka kertoo miten tietoliikenne näkyy arjessa Lapin alueella. Kilpailuun voi osallistua uusilla, aiemmin julkaisemattomilla kuvilla. Kuvat lähetetään digitaalisessa muodossa.

Valokuvauskilpailun voittajat valitsee hankkeen kokoama työryhmä. Kuvien arvioinnissa painotetaan Lapin ympäristön, tietoliikenteen ja ihmisten vuorovaikutusta. Kilpailuun lähetettyjen kuvien parhaimmistoa esitellään vuonna 2025 järjestettävässä näyttelyssä Arktikumissa Rovaniemellä ja lisäksi kuvia voidaan käyttää hankkeen julkaisuissa. Kuvaajan tulee varmistaa, että mahdollisesti kuvassa olevilta henkilöiltä on kysytty kuvauslupa ja he ovat tietoisia kuvien käyttötarkoituksesta. Kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajilla.

Valokuvauskilpailun kolme parasta palkitaan 100 eurolla ja neljäs ja viides sija 50 eurolla.

Lisätietoa osallistumisesta osoitteesta: www.arcticcentre.org/FI/arktinentietoliikenne