Uutisia
 
uutiskuva_2.jpg

Uusi julkaisu arktisesta muuttoliikkeestä

19.5.2022 8:56

Teos "The Future of the Arctic Human Population – Migration in the North" tutkii arktisella alueella tapahtuvan muuttoliikkeen haasteita tarkastellen integroitumisen rakenteita ja edellytyksiä maansisäisten muuttajien ja maahanmuuttajien näkökulmista.

Nafisa Yeasminin, Satu Uusiauttin, Timo Koivurovan ja Timothy Heleniakin toimittama teos tarkastelee kysymyksiä neljässä teemassa, jotka käsittelevät maahanmuuton ja työmarkkinoiden kysymyksiä, sukupuolinäkökulmaa arktisessa muuttoliikkeessä, kielten ja koulutuksen osuutta integraatiossa sekä arktiselta alueelta ulospäin suuntautuvaa muuttoliikettä.

Teoksessa otetaan esille alueiden välisiä eroja ja toimintatapoja. Kuinka edistää innovatiivisia ratkaisuja kulttuuristen erojen, hyväksynnän, paikallisiin yhteisöihin integroitumisen ja työllistymisen haasteisiin myös hyvinvoinnin näkökulmat huomioiden?

Kirjoittajina on lukuisia kansainvälisiä huippututkijoita. Monitieteinen teos on kiinnostavaa luettavaa kaikille arktisen muuttoliikkeen tematiikasta kiinnostuneille. Teos soveltuu myös oppikirjaksi ja lisälukemistoksi yhteiskunta- ja käyttäytymistieteisiin.

Tutustutu teokseen tarkemmin ja tilaa:
The Future of the Arctic Human Population – Migration in the North (Routledge, 2022)


Lisätietoja:

Nafisa Yeasmin, YTT, projektipäällikkö, nafisa.yeasmin(at)ulapland.fi

Satu Uusiautti, professori, vararehtori, satu.uusiautti(at)ulapland.fi

Timo Koivurova, tutkimusprofessori, timo.koivurova(at)ulapland.fi