Tieteellinen journaali Barents Studies: Peoples, Economies and Politics ilmestyi ensimmäisen kerran keväällä 2014. Barents Studies -lehden perustaminen on osoitus yleisestä kasvavasta kiinnostuksesta arktiseen alueeseen ja sen kehitykseen. Lehti on osoitus myös vahvasta alueellisesta tutkimus- ja koulutusverkosta alueella, joka koostuu pohjoisista yliopistoista, ammattikorkeakouluista ja muista tutkimuslaitoksista. Lehden perustamisen on mahdollistanut kaksivuotinen yhteistyöhanke, joka on saanut rahoitusta Euroopan unionin Pohjoiskalotin ja Luoteis-Venäjän välisestä Kolarctic ENPI CBC -ohjelmasta. Hanketta koordinoi Lapin yliopiston Arktinen keskus.
Kirjoituskutsu
Seminaarin tavoitteena on edistää yhteistyötä kokeneiden ja akateemisesti nuorten tutkijoiden välillä, verkostoitua alan tutkijoiden ja potentiaalisten tulevien kirjoittajien kesken sekä keskustella Barentsin alueen tutkimuksen tilasta ja tulevaisuudesta. Järjestäjät esittävät avoimen esitelmäkutsun jatko-opiskelijoille, kokeneille tutkijoille sekä muille kiinnostuneille.
Alustava ohjelma (tilaisuus on englanninkielinen)
4.11. TIISTAI
9–10.30 Barentsin alueen tutkimus: menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus
10.30–10.45 Kahvitauko
10.45–12.00 Projektiesittelyjä
12–13 Lounas
13–16 Nuorten tutkijoiden foorumi (sis. kahvitauko)
19.00 Illallinen
5.11. KESKIVIIKKO
9–12 Barents Studies -lehden toimituskunnan ja ohjausryhmän kokous
12–13 Lounas
Esitelmäehdotusten jättäminen
Lähetä englanninkielinen abstrakti (noin 250 sanaa) sisältäen nimesi, yhteystietosi ja esitelmäsi otsikon 16. kesäkuuta 2014 mennessä sähköpostitse seminaarin järjestäjille osoitteeseen monica.tennberg(at)ulapland.fi.
Hyväksytyt esitelmät ja seminaariohjelma julkaistaan 29. elokuuta 2014 mennessä.
Rekisteröityminen
Pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan osallistumisestasi konferenssijärjestäjille 15. lokakuuta 2014 mennessä sähköpostitse. Mainitsethan ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisen erikoisruokavalion.
Matkustus ja majoitus
Osallistujat vastaavat matka- ja majoituskuluistaan itse. Jatko-opiskelijat voivat tiedustella pienimuotoista matkatukea järjestäjiltä.
Lisätietoa
Tutkimusprofessori Monica Tennberg, Pohjoisen poliittinen talous/Kestävä kehitys, Arktinen keskus, Lapin yliopisto
monica.tennberg (at)ulapland.fi
|