Rajoja vai ei? Keskustelutilaisuus Venäjän sananvapaudesta ja Barentsin alueen journalismista

6.9.2013
   

Barents Café -keskustelutilaisuudessa torstaina 12.9. kysytään, mitkä ovat sananvapauden rajat ja kriittisen journalismin mahdollisuudet Venäjällä. Vastaamassa on työstään kansainvälistä tunnustusta saanut koordinaattori Elena Larionova Barents Press -toimittajaverkostosta. Mainonnan merkitykseen venäläisessä mediassa pureutuu Venäjän valtion alueellisen TV Murmanin mainososaston johtaja Anna Shoomigay.

   
Lisäksi Barents Observer -verkkojulkaisun päätoimittaja Thomas Nilsen kertoo, minkälaista on rajojen ylittäminen, kun nettilehti pyrkii löytämään niin Norjan, Venäjän, Ruotsin kuin Suomenkin pohjoisosien uutiset. Keskustelua ohjaa Arktisen keskuksen tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä.

Tapahtuma on suunnattu toimittajille, viestinnän opiskelijoilla ja muille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuuden järjestävät Lapin yliopiston Arktisen keskuksen tiedeviestintä ja Barents Mediasphere -projekti, jonka rahoittaa EU:n ulkorajayhteistyötä tukeva Kolarctic ENPI CBC -ohjelma. Tilaisuus on englanninkielinen.

Barents Café on Lapin yliopiston Arktisen keskuksen ja sen yhteistyökumppanien ylläpitämä keskustelufoorumi ajankohtaisille pohjoisille kysymyksille. Syksyn ensimmäinen Barents Café -tilaisuus syventyy maanantaina 9.9. ilmastonmuutoksen vaikutuksiin Lapissa. Tuolloin Lapin ilmastomuutoksesta on keskustelemassa muun muassa professori Mikael Hildén Suomen ympäristökeskuksesta.

Barents Café: Venäjän sananvapaus ja Barentsin alueen journalismi
Aika: torstai 12.9. kello 15.00–17.00
Paikka: Arktikum, Pohjoisranta 4, Rovaniemi

Lisätietoja:
Tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä, 040 484 4300, markku.heikkila (at) ulapland.fi
Barents Mediasphere -projektin koordinaattori Virpi Komulainen, 040 484 4154, virpi.komulainen (at) ulapland.fi

 
 
Lisää uutisia