Pohjoinen kieli ja arktinen mieli -keskustelutilaisuus

17.10.2012
   

Tervetuloa Barents Café -tilaisuuteen tiistaina 23.10. kello 14–17 Arktikum-taloon, Arktisen keskuksen kirjastoon.

   
Syksyn ensimmäisessä Barents Café -keskustelutilaisuudessa bibliofiili Ilkka Paatero luennoi saamelaisuudesta varhaisemman kirjallisen dokumentaation valossa. Lisäksi professori Juha Pentikäinen alustaa tilaisuudessa aiheesta Kieli ja arktinen mieli. Pentikäisen alustusta kommentoi Lapin yliopiston tutkija, tohtori Sanna Valkonen.

Samassa yhteydessä avataan Pentikäisen luennon aihetta koskeva Arktisen keskuksen kirjaston kirjanäyttely Kieli ja arktinen mieli. Näyttelyssä on esillä pohjoisten alkuperäiskansojen kieltä ja identiteettiä käsittelevää kirjallisuutta.

Bibliofiili Ilkka Paatero on tullut tunnetuksi yhtenä Suomen merkittävimpien vanhojen kirjakokoelmien omistajana.

Juha Pentikäinen on Pohjoisen kulttuuri-instituutin pohjoisen etnografian professori ja Helsingin yliopiston uskontotieteen emeritusprofessori.

Keskustelun moderaattorina on Lapin yliopiston Arktisen keskuksen tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä.

Yleisöllä on tilaisuus esittää kysymyksiä ja kommentteja.

Kaikille avoin keskustelutilaisuus järjestetään tiistaina 23.10.2012 klo 14–17 Arktisen keskuksen kirjastossa Arktikum-talossa, Pohjoisranta 4, Rovaniemi.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy mutta kahvitarjoilun vuoksi toivomme ennakkoilmoittautumista viimeistään maanantaina 22.10. osoitteeseen raija.kivilahti@ulapland.fi, puh 040 568 4890. Tervetuloa paikan päälle kuuntelemaan ja keskustelemaan kahvin äärellä.

Barents Café –keskustelutilaisuudet käsittelevät ajankohtaisia pohjoisia teemoja. Niitä on pidetty vuodesta 2010 asti. Tämän tilaisuuden järjestäjinä ovat Lapin yliopiston Arktisen keskuksen tiedeviestintä ja Lapin korkeakoulukonsernin kirjasto / Arktisen keskuksen kirjasto.

Lisätietoja:
Tapahtumakoordinaattori Raija Kivilahti
raija.kivilahti (at) ulapland.fi, p. 040 5684890
www.arcticcentre.org  

Jenni Lintula
Tiedottaja 
Email Jenni.lintula (at) ulapland.fi, p. +358 (0)40 4844 270

 
 
Lisää uutisia