Kuumaa kyytiä Arktikumissa

29.5.2017
   

Juhlavuoden kuumin näyttely paljastaa arktisen pariutumisen ja parittelun salat ripauksella heinälatoromantiikkaa sekä kesäistä niittyä.

   

Arktikumin tiedekeskuksessa Rovaniemellä avautuu 2. kesäkuuta 2017 Kuumaa kyytiä -niminen vaihtonäyttely, jossa mielikuvitusta kiihottavaa aihetta lähestytään yllättävien faktojen, tarinoiden, kuvien ja esineiden kautta. Seksinäyttely päättää Arktikumin tiedekeskuksen Selviytyjät-trilogian, jossa on aiemmin käsitelty arktista puuta ja ruokaa. Trilogia avaa keinoja, joilla pohjoisen ihminen on selviytynyt arktisissa olosuhteissa: suojautumalla, syömällä ja seksillä.

– Ilman lisääntymistä ei olisi elämää, ja millaisia keinoja elämä onkaan keksinyt jatkuakseen. On spermapumppuja, kloaakkiaukkoja ja orgasmeja. On soidinmenoja, haaremeita ja loppuelämän kestävää uskollisuutta, kuvailee tiedetoimittaja Marjo Laukkanen Lapin yliopiston Arktisesta keskuksesta.

Arktinen keskus pyysi keväällä yleisöltä eroottisia tarinoita näyttelyä varten. Yhteensä yli 60 vastauksen joukosta näyttelyyn valittiin parhaat palat. Esillä on myös kaksi penisluuta, jotka ovat matkanneet Rovaniemelle Luonnontieteellisestä keskusmuseosta Helsingistä. Toinen niistä on nisäkäslajilta, jolla on eläinkunnan massiivisin penisluu.

Vaaksiaisten parittelu_Tarja Hoikkala_550x367.jpg

Tiedekeskuksen vaihtonäyttelytilan ulkopuolella yleisölle kerrotaan, että näyttelyssä on seksuaalista sisältöä.

– Haluamme näin huomioida esimerkiksi lapsiperheet ja eri kulttuureista tulevat vierailijat, kertoo näyttelymuotoilija Anna Hyvönen.

Näyttely kunnioittaa Suomen ja Arktikumin juhlavuotta, onhan se omistettu aiemmille sukupolville.

– Kiitos, että olette yhtyneet! Ilman sitä ei olisi meitäkään, Hyvönen ja Laukkanen naurahtavat.

Kuumaa kyytiä – Arktista pariutumista ja parittelua
Arktikumin tiedekeskus (Pohjoisranta 4, Rovaniemi)
2.6.2017–22.4.2018
Arktikumin aukioloajat ja lippujen hinnat: www.arktikum.fi


Lisätietoja:

tiedetoimittaja Marjo Laukkanen
Lapin yliopiston Arktinen keskus
040 484 4296, marjo.laukkanen(at)ulapland.fi

Kuvat:
Hirvet/Tuomas Heinonen
Vaaksiaiset/Tarja Hoikkala


LaY/AK/JW

KuumaaKyytiä_HirvienParittelu_Tuomas Heinonen_550x367.jpg

 
 
Lisää uutisia