Europarlamentti tukee arktista tiedotuskeskusta Rovaniemelle

13.3.2014
   

Euroopan parlamentti hyväksyi täysistunnossaan keskiviikkona 12.3. päätöslauselman, jossa tuetaan EU:n arktisen informaatiokeskuksen perustamista verkostomallilla ja sitä hoitavan toimiston sijoittamista pysyvästi Rovaniemelle. Parlamentti myös kiirehtii komissiota tekemään päätöksen asiassa.

   
Parlamentin päätöslauselmassa EU:n arktisesta strategiasta käsitellään laajalti arktisen alueen ajankohtaisia kysymyksiä Euroopan unionin kannalta. Yksi näistä on EU:n arktinen informaatiokeskus, johon on viitattu myös useissa aiemmissa unionin arktisissa kannanotoissa.
 
– Olemme tyytyväisiä siihen, että parlamentin tekstissä mainitaan informaatiokeskuksen yhteydessä konkreettisesti Rovaniemi, Lapin yliopisto ja Arktinen keskus. Tämä antaa hyvän selkänojan ja on omiaan auttamaan neuvoston ja komission päätöksentekoa, sanoo Arktisen keskuksen johtaja, professori Paula Kankaanpää.
 
Arktista informaatiokeskusta valmisteleva komission rahoittama hanke päättyy toukokuussa. Keskuksen perustaminen pysyvälle pohjalle edellyttää erillistä komission ratkaisua asiassa.
 
Euroopan parlamentin tiedote arktisesta strategiasta
 
 
Lisätiedot:

Professori Paula Kankaanpää, Arktinen keskus
P. 040 777 7825
paula.kankaanpaa (at) ulapland.fi
 
 
LaY/AK/MH

 
 
Lisää uutisia