Tapahtumakalenteri
 
Toka.jpg

Työpaja: Porotalouden tulevaisuus - Unelmia ja yllätyksiä Vol II

13.11.2023 13:00–17:00


Työpaja on tarkoitettu poronhoitajille, virkamiehille, tutkijoille ja oppilaitosten, kuntien sekä järjestöjen edustajille.

Aika: maanantai 13.11.2023, klo 13-17
Paikka: Arktikum (Pohjoisranta 4, Rovaniemi), Aurora -Sali

Rovaniemellä marraskuussa järjestettävän Rovaniemi Arctic Spirit konferenssin yhteydessä järjestetään porotutkimushankkeiden tapaaminen ja työpaja ”Porotalouden tulevaisuus - Unelmia ja yllätyksiä Vol II”. Lisäksi julkaistaan yhteispohjoismaisen ReiGN -hankkeen yleistajuisia materiaaleja poronhoitajille ja porotaloudesta kiinnostuneille. Lämpimästi tervetuloa!

Työpaja on tarkoitettu poronhoitajille, virkamiehille, tutkijoille ja oppilaitosten, kuntien sekä järjestöjen edustajille. Aiemmin järjestetyissä työpajoissa on hahmoteltu porotalouden toimintaympäristöä ja siinä koettuja muutoksia. Yllätyksien ja riskien lisäksi on listattu unelmia ja tavoitteita elinkeinoon liittyen. Elinkeinon tavoitteita on julkaistu myös Porotalouden tulevaisuus -työryhmän raportissa. Nyt tarkoituksena on ottaa askel eteenpäin – pohtia varautumista, sopeutumista ja käytännöllisiäkin ratkaisuja kohti näitä tavoitteita.

Työpaja on tutkimushankkeiden järjestämä, mutta keskustelujen päätavoitteena on tukea poroelinkeinon omaa tulevaisuustyötä. Käytössä on toiminnallinen ja keskusteleva ”korttipakkamenetelmä” ja tarjolla on riittävästi kahvia ja pullaa. Työpajan vetävät Lapin yliopiston Arktisen keskuksen ja Luonnonvarakeskuksen tutkijat. Tilaan ei ole etäyhteyttä.

Käytännön suunnittelua helpottamaan ilmoitathan osallistumisesi (sekä erityisruokavaliot) sirpa.rasmus@ulapland.fi tai 040-5282585 viimeistään maanantaina 30.10.2023.

KUTSU TYÖPAJAAN [pdf]


Ystävällisin terveisin,

Sirpa Rasmus ja Minna Turunen, Lapin yliopiston Arktinen keskus
Antti-Juhani Pekkarinen, Jouko Kumpula ja Mikko Jokinen, Luonnonvarakeskus


Hankkeet AROSS, CHARTER, HAKEMA, POROTUULI, POVAUS, TUULIRIISTA

ReiGN -hankkeen julkaisema kirja “Reindeer Husbandry and Global Environmental Change Pastoralism in Fennoscandia”: https://doi.org/10.4324/9781003118565

MMM:n asettaman Porotalouden tulevaisuus -työryhmän materiaalit: https://mmm.fi/hanke2?tunnus=MMM040:00/2021

Porotalouden tulevaisuus – unelmia ja yllätyksiä -työpajan raportti (Inari, 2022): https://www.charter-arctic.org/wp-content/uploads/2023/02/Porotalouden_tulevaisuus_tyopaja_-Inari_raportti_221222_valmis.pdf