Paneelikeskustelu: Suomen lähialueiden turvallisuus

« Takaisin26.2.2020 15:00–17:00

Ulkoministeriö järjestää yhteistyössä Lapin yliopiston kanssa paneelikeskustelun, jossa pohditaan Suomen lähialueiden turvallisuutta. Tilaisuus on Lapin yliopistolla keskiviikkona 26. helmikuuta klo 15.00–17.00.

Osana uuden ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon valmisteluja ulkoministeriö järjestää kevään 2020 aikana yhteistyössä viiden eri yliopiston kanssa paneelikeskustelujen sarjan ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspoliittisista aiheista. Paneelikeskustelut kokoavat saman pöydän ääreen ministeritason edustajia, virkamiehiä, asiantuntijoita sekä kansalaisyhteiskunnan ja yliopistomaailman toimijoita. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille ulko- ja turvallisuuspoliittisista teemoista kiinnostuneille, joten ne antavat kansalaisille eri puolella Suomea mahdollisuuden osallistua keskusteluun.

Lapin yliopistolla Rovaniemellä 26. helmikuuta klo 15.00–17.00 (luentosali 2) pohditaan Suomen lähialueiden turvallisuutta. Millainen merkitys esimerkiksi Itämerellä tai arktisella alueella on Suomen turvallisuudelle?

Tilaisuudessa ovat keskustelemassa:

• Poliittinen valtiosihteeri Johanna Sumuvuori
• Puolustusministeriön puolustuspoliittisen osaston ylijohtaja Janne Kuusela
• Lapin yliopiston kansainvälisten suhteiden yliopistonlehtori Hanna Lempinen
• Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Matti Pesu

Moderaattorina toimii ulkoministeriön poliittisen osaston osastopäällikkö Mikko Kinnunen.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja se on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Paneelikeskustelua voi seurata myös verkossa sekä suorana (https://blogi.eoppimispalvelut.fi/ulapland/) että jälkeenpäin tallenteena. Lisätietoja keskusteluista julkaistaan ulkoministeriön Twitter- ja Facebook-tileillä.

Hallitusohjelman mukaisesti hallituskauden alussa laaditaan ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko. Selontekoja on laadittu hieman eri muotoisina 1990-luvulta lähtien, ja edellinen selonteko on vuodelta 2016.

Tapahtumatiedot Facebookissa