Keskustelutilaisuus: Muistoja puhelinlankojen laulusta, kokemuksia kännykkämastojen varjoista

« Takaisin22.5.2023 17:00–19:00

Muistako milloin puhelinlangat rakennettiin tai milloin ne purettiin? Pilasiko uusi kännykkäverkon tukiasema maiseman? Paransiko se kuitenkin kuuluvuutta? Mitä nopea internetyhteys mahdollistaa ja millaisia hankaluuksia sen puuttuminen tai nettikatkokset aiheuttavat? Minkälaista infrastruktuuria rakennetaan yhteyksien turvaamiseksi? Millä tavoin Lapin olosuhteet vaikuttavat yhteyksiin?

Tervetuloa keskustelemaan näistä ja muista Lapin alueen puhelinkuuluvuutta, internetyhteyksiä ja digitaalisia palveluita koskevista kysymyksistä Rovaniemen pääkirjastoon maanantaina 22. toukokuuta, klo. 17–19 (alakerran kokoushuone, Jorma Eton tie 6). Avoin keskustelutilaisuus alkaa kello 17:00, mutta voit tulla paikalle, kun pääset ja poistua, kun haluat. Tarjolla kahvia, teetä ja kahvileipää.

Keskustelutilaisuus on osa Koneen Säätiön rahoittamaa hanketta, jossa kerätään Lapin asukkaiden muistitietoa, näkemyksiä ja mielipiteitä puhelin- ja tietoliikenneyhteyksien rakentamiseen ja ylläpitämiseen liittyen 1800-luvulta nykypäivään. Menneiden lisäksi meitä kiinnostavat sinun ajatuksesi meneillään olevasta kehityksestä. Keräämme myös valokuva-aineistoa. Jos kokoelmissasi sattuu olemaan aiheeseen liittyvä kuva, ota sekin mukaan. Kopioisimme kuvasi mielellämme.

Lisätietoja:

Mirva Salminen
mirva.salminen@ulapland.fi
040 484 4037
arcticcentre.org/FI/arktinentietoliikenne


Kuva: Museokeskus Vapriikki, HM 2809:1:14.

 
Keskustelutilaisuus 22.5.2023.png