Uutisia
 
uutiskuva_2.jpg

Tiina Seppälä ja Nafisa Yeasmin Siirtolaisinstituutin hallintoneuvostoon

2.5.2022 13:09

Yliopistonlehtori Tiina Seppälä on valittu Lapin yliopiston edustajana Siirtolaisinstituutin hallintoneuvoston varsinaiseksi jäseneksi ja projektipäällikkö Nafisa Yeasmin varajäseneksi.

Siirtolaisuusinstituutti on ainoa sekä muuttoliikkeiden tutkimukseen että dokumentoimiseen erikoistunut laitos Suomessa. Instituutti tekee tutkimusta, julkaisee, ylläpitää arkistokokoelmaa, siirtolaisrekisteriä ja alan erikoiskirjastoa sekä järjestää tapahtumia ja näyttelyitä. Siirtolaisuusinstituutti on monitieteinen ja se toimii läheisessä yhteistyössä koti- ja ulkomaisten korkeakoulujen sekä muiden instituutioiden kanssa.

Seppälä ja Yeasmin ovat tehneet pitkään muuttoliikkeisiin, siirtolaisuuteen ja pakolaisuuteen liittyvää tutkimusta sekä Arktisella alueella että Etelä-Aasiassa. Heidän tarkoituksenaan on perustaa Lapin yliopistoon tiedekuntarajat ylittävä monitieteinen Migration Studies in the Global Arctic -tutkimusryhmä, joka kokoaa yhteen eri alojen tutkijoita tarkastelemaan globaalin muuttoliikkeen vaikutuksia Arktisella alueella.
 
 
Lisätietoja

Yliopistonlehtori Tiina Seppälä 
Yhteiskuntatieteiden tiedekunta
tiina.seppala(at)ulapland.fi 

Projektipäällikkö Nafisa Yeasmin
Arktinen Keskus
nafisa.yeasmin(at)ulapland.fi