Ajankohtaista

Suomi ja Intia yhteistyöhön alkuperäiskansaopinnoissa

23.10.2020
Arktisessa keskuksessa toimiva Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden PYVI instituutti ryhtyy koordinoimaan suomalaisten ja intialaisten korkeakoulujen yhteistyötä, jossa kehitetään poikkitieteellistä alkuperäiskansoja koskevaa opinto-ohjelmaa. Opetushallitus on myöntänyt tarkoitukseen 35 500 euron rahoituksen.

Projektissa suomalaiset ja intialaiset korkeakoulut kehittävät yhdessä kurssimoduulin, joka liittyy alkuperäiskansoja ja heimoja koskeviin opintoihin. Verkkoympäristöön perustettava ohjelma tarjoaa suomalaisille ja intialaisille opiskelijoille ja tutkijoille mahdollisuuden vertaileviin opintoihin aihealueessa. Samalla projekti vahvistaa suomalaisten ja intialaisten korkeakoulujen tutkimus- ja koulutusyhteistyötä.

Lokakuussa 2020 alkaneessa kaksivuotisessa projektissa ovat mukana Suomesta Lapin ja Oulun yliopistot ja kolme intialaista yliopistoa: Indira Gandhi National Tribal University, University of North Bengal ja Sikkim University. Projektia johtaa PYVIn johtaja tutkimusprofessori Kamrul Hossain ja sitä tukee Arktisen yliopiston temaattinen verkosto, Law Thematic network.

Lisätietoja:

Tutkimusprofessori Kamrul Hossain

Arktinen keskus, Lapin yliopisto

kamrul.hossain@ulapland.fi; 040 484 4281

Takaisin