Uutisia
 
uutiskuva_2.jpg

Opintokokonaisuus pohtii EU:n ilmastopolitiikan seurauksia arktisen alueen luonnonsuojelulle, turvallisuudelle ja paikallisyhteisöille

8.11.2022 8:16

Lapin yliopiston maisteriopiskelijoilla ja väitöskirjantekijöillä on nyt mahdollisuus osallistua verkossa järjestettävään englanninkieliseen opintokokonaisuuteen, joka käsittelee muun muassa arktisen alueen luonnonvarapolitiikkaa ja vihreää siirtymää.

Opintokokonaisuuden järjestää Vrije Universiteit (VU) Amsterdam. Opintomoduulin lyhenne on REPAIR, joka tulee sen englanninkielisestä nimestä ‘Re-focusing the European Green Deal on the protection of the environment, security and Indigenous Peoples’ rights in the Arctic’. Opintokokonaisuuteen ovat tervetulleita osallistumaan sekä Lapin yliopiston että Vrije Universiteit (VU) Amsterdamin opiskelijat.

Opinnossa käsiteltäviä teemoja ovat arktisen alueen keskeiset kehityskysymykset, alueelliset konfliktit arktisella alueella, luonnonvarapolitiikka, kolonialismi, vihreä siirtymä, arktisen alueen luonnonsuojelu, alkuperäiskansojen oikeudet ja ympäristökysymysten hallinnan vaikuttavuus. 

Opintokokonaisuus soveltuu esimerkiksi oikeus-, politiikka-, ja yhteiskuntatieteiden opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita ympäristö- ja luonnonvarakysymyksistä.

Opintojen aloitustapahtuma on 25.11.2022. Luennot järjestetään joka toinen tai kolmas viikko, alkaen joulukuussa 2022 ja arvioitu päättyminen 9.6.2023. Tarkempi aikataulu on tulossa opintomoduulin verkkosivuille: www.jmmodulerepair.org

Osallistumisestaan opintokokonaisuuteen opiskelijat saavat VU Amsterdamin yhteiskuntatieteiden tiedekunnalta todistuksen. Todistukseen oikeuttaa säännöllinen osallistuminen verkossa toteutettaville luennoille. Opinnot eivät sisällä tenttejä tai tehtäviä. Halutessaan opiskelijat voivat kirjoittaa politiikka-paperin, joista parhaimmat julkaistaan opintokokonaisuuden verkkosivuilla. 

Opettajien tiimissä on politiikan ja oikeustieteiden tutkijoita VU Amsterdamista ja Lapin yliopiston Arktisen keskuksen tutkijoita. 

Opintokokonaisuuden itserekisteröityminen tapahtuu alla olevan QR-koodin kautta. Rekisteröidyttyään Lapin yliopiston opiskelijat saavat vierailijatilin VU Amsterdamin verkko-oppimisympäristöön (Canvas). Rekisteröityä voi milloin tahansa opintokokonaisuuden aikana, mieluiten kuitenkin ennen aloitusseminaaria 25.11.2022.

QR koodi.png

Tämän Jean Monnet-moduulin rahoittaa Euroopan Unionin Erasmus+ ohjelma. Sen järjestää Department of Political Science and Public Administration, VU Amsterdam.

REPAIR-nettisivut www.jmmodulerepair.org 

Opintokokonaisuuteen liittyvät tiedustelut: REPAIR-koordinaattori Özlem Terzi,  o.terzi(at)vu.nl.


Lisätietoja:

Yliopistotutkija Marjo Lindroth, marjo.lindroth(at)ulapland.fi, 040-484 4028
Tutkimusprofessori Monica Tennberg, monica.tennberg(at)ulapland.fi, 040 019 2005