EU-parlamentti hyväksyi budjettilinjan arktiselle informaatiokeskukselle

2.10.2015
   

   

EU:n arktisen informaatiokeskuksen perustaminen Rovaniemelle on merkittävästi edennyt Euroopan parlamentissa. Parlamentin budjettivaliokunta on hyväksynyt Petri Sarvamaan yhdessä muiden kokoomusmeppien kanssa EU:n vuoden 2016 budjettiin tekemän muutosesityksen, jolla pyritään turvaamaan pysyvä rahoitus EU:n arktiselle informaatiokeskukselle.

"Päätös oman budjettilinjan avaamisesta arktiselle informaatiokeskukselle on erittäin tärkeä linjavalinta, jolla turvataan keskuksen perustaminen Rovaniemelle ja sen pitkäjänteinen rahoitus", toteaa budjettivaliokunnan varapuheenjohtaja Petri Sarvamaa tiedotteessaan.

”Olemme iloisia EU:n arktista informaatiokeskusta koskevasta edistysaskeleesta. Pysyvä budjettilinja on välttämätön edellytys sille, että asiassa voidaan edetä päätöksiin asti. Ilman tätä asia olisi ollut vaarassa jumiutua kokonaan EU:n rattaisiin. Työtä on yhä paljon jäljellä mutta nyt meillä on jälleen selkeä reitti eteenpäin”, sanoo Lapin yliopiston Arktisen keskuksen vt. johtaja Timo Koivurova.

Parlamentin jälkeen tarvitaan myös jäsenmaiden tuki.

"Suomalaismepit ovat tehneet parlamentissa jo pitkään erinomaista yhteistyötä arktisen informaatiokeskuksen perustamiseksi Rovaniemelle ja olen erityisen iloinen oman EPP-ryhmäni ja sosiaalidemokraattien aloitteelle antamasta tuesta", sanoo Sarvamaa. "Tämän jälkeen on tehtävä yhteistyötä sen puolesta, että keskus saisi myös jäsenmaiden tuen neuvostossa."

"Unionin arktisella alueella sijaitseva Rovaniemi on keskukselle luonteva ja keskeinen sijaintipaikka, sillä Lapin yliopistolla ja sen Arktisella keskuksella on hyvät yhteydet kaikkiin arktisiin toimijoihin. Toivomme, että unioni pystyy tässä tekemään ennakkoluulottomia ja itseään hyödyntäviä päätöksiä”, Koivurova jatkaa.

Lisätiedot:

Petri Sarvamaan tiedote EPP-ryhmän sivuilla.

Tutkimusprofessori, Arktisen keskuksen vt. johtaja Timo Koivurova
timo.koivurova[at]ulapland.fi, +358 40 551 9522

Euroopan unionin arktinen informaatiokeskus -aloite.


 
 
Lisää uutisia
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK