Barents Cafe 8. helmikuuta: Venäjän talouden modernisaatio

2.2.2011
   

ARKTIS-tohtoriohjelma ja ThinkBarents -hanke järjestävät yhteistyössä Barents Cafe keskustelutilaisuuden tiistaina 8.2. 2011 klo 18:00-19:45 Arktikum-talon 2.kerroksen Thule-kokoustilassa (Pohjoisranta 4, Rovaniemi).

   
Tule kuulemaan mistä Venäjän talouden modernisaatiossa on kyse, ja mitä seurauksia uusilla avauksilla voi tulevaisuudessa olla. Tapahtumassa kahvitarjoilu.

Taustaa:
Venäjän presidentti Dimitri Medvedev on puhunut koko virkakautensa ajan Venäjän talouden modernisaatiosta, joka houkuttelisi ulkomaisia investointeja maahan. Investointihalukkuutta on kuitenkin rajoittanut Venäjän halu pitää kiinni strategisista sektoreista, kuten öljy-, kaasu- ja kaivosaloista, jotka ovat myös Kuolan niemimaan keskeisimpiä elinkeinoja. Tilaisuudessa alustaa yliopettaja, KTT Veikko Kärnä Rovaniemen ammattikorkeakoulusta ja kommenttipuheenvuoron käyttää Barentskeskus Finland Oy:n toimitusjohtaja Martti Hahl.

Veikko Kärnä on kauppatieteiden tohtori ja Rovaniemen ammattikorkeakoulun johtamisen yliopettaja. Kärnä väitteli 2007 Turun kauppakorkeakoulussa Venäjän kaivosteollisuuden 1990-luvun transitiokehityksestä. Tutkimustyössään Kärnä on keskittynyt Venäjän kaivosteollisuuteen, maan strategisiin sektoreihin ja modernisaatiokehitykseen. Kärnä on aiemmin työskennellyt johto- ja esimiestehtävissä kaivos- ja konepajateollisuudessa. Hän on muun muassa toiminut loimaalaisen Vilakone Oy:n toimitusjohtajana 2006 - 2007, tamperelaisen Sandvik Mining and Construction Oy:n Venäjän ja muun IVY-alueen markkinointijohtajana 2005 – 2006 sekä Tamrock Oy:n ja Outokumpu Oy:n Moskovan konttoreiden johtajana 1980 ja -90 luvuilla.

Barents Cafe on foorumi vapaamuotoiselle keskustelulle Barentsin ja koko Arktista aluetta koskevista asioista. Barents Cafe -tilaisuuksien teemat vaihtelevat ajankohtaisten kysymysten mukaan. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille. Tilaisuuksia koordinoi Euroopan sosiaalirahaston rahoittama ThinkBarents -hanke.


Tapahtuman järjestäjä:
Artis-tutkijakoulu ja ThinkBarents-hanke

Lisätietoja:

Anne.Raja-Hanhela@ramk.fi, Jussi.Huotari@ulapland.fi, raija.kivilahti@ulapland.fi 
 
Lisää uutisia