Uutisia
 
MeToo_550x367.jpg

Arktikumissa kansainvälisen naistenpäivän luento #MeToo-kampanjasta

4.3.2019 10:43

Oikeustieteen professori JoAnne Sweeny Louisvillen yliopistosta Yhdysvalloista luennoi perjantaina 8.3.2019 klo 10-12 Arktikumin kirjastossa #MeToo-kampanjasta. Luento on avoin kaikille kiinnostuneille ja sen kieli on englanti. Luennon järjestää Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituutti, joka on osa Lapin yliopiston Arktista keskusta.

Luento keskittyy kahteen naisten sukupuolista häirintää esiin nostavaan kampanjaan: Yhdysvalloissa alkunsa saaneeseen #MeToo-kampanjaan ja Suomessa suosiota keränneseen #Lääppijä-kampanjaan. Kampanjat ovat luoneet naisille mahdollisuuden kertoa tarinoitaan ja olla uskottavia maissa, joissa naiset on vaiennettu tai he ovat kohdanneet epätasa-arvoa suhteessa vaikutusvaltaisissa asemissa oleviin henkilöihin, tyypillisesti miehiin.

Luennolla Sweeny käy läpi Suomen ja Yhdysvaltojen historiaa kulttuureita ja lakeja sekä analysoi, miksi molemmat maat ovat tarvinneet #MeToo-kampanjaa ja miten maat ovat vastanneet kampanjoihin.

JoAnne Sweenyn vierailijaluento: #MeToo Movement in United States and Finland”
Perjantaina 8.3.2019 klo 10-12
Arktikumin kirjastossa (Pohjoisranta 4, Rovaniemi)
Luennolle on vapaa pääsy. Tervetuloa!


Lisätietoja:
Tutkimusprofessori Kamrul Hossain
Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituutti
Arktinen keskus, Lapin yliopisto
+358 40 484 4281, kamrul.hossain(at)ulapland.fi

 

LaY/AK/JW

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK