Tulevaisuusfoorumi: Onko Barentsin alue Euroopan veturi vai siirtomaa?

17.4.2012
   

Barents Cafén tulevaisuusfoorumissa pohditaan alueen tulevaisuutta. Yleisölle avoin keskustelutilaisuus pidetään maanantaina 23.4.2012 klo 13–15.30 Polarium-salissa Arktikumissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

   
Paneelikeskustelussa kysytään suoraan, tuleeko Barentsin alueesta ikinä mitään ja miten käy tulevaisuuden visioiden. Paneelin puheenjohtajana toimii tulevaisuustutkija, dosentti Mika Aaltonen, joka työskentelee tutkimusjohtajana Business Innovation Technology -tutkimuskeskuksessa Aalto-yliopistossa. Aaltosen tutkimusaiheita ovat muun muassa päätöksenteko, ajan kerroksellisuus ja monimutkaiset syy- ja seuraussuhteet. Hän on visioinut jo pari vuotta sitten, että Suomen hyvinvoinnin tulee takaamaan koillisväylän avautuminen ja pohjoisten öljy- ja kaasuvarojen hyödyntäminen, jos Suomi vain osaa hyödyntää asemansa globaalien meri- ja rautatiekuljetusreittien solmukohdassa.

Avauspuheenvuoron pitää Lapin liiton hallituksen puheenjohtaja Hannes Manninen. Vaikutusvaltaiseen paneeliin osallistuvat johtaja Kari Aalto (Pohjois-Suomen EU-aluetoimisto, Bryssel), toimitusjohtaja ja vientipäällikkö Ari Huhtala (Oy Barents Consulting Ltd / Ikihirsi Oy), tutkimusprofessori Timo Koivurova (Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituutti, Arktinen keskus, Lapin yliopisto), päätoimittaja Antti Kokkonen (Lapin Kansa) ja toimitusjohtaja Timo Rautajoki (Lapin kauppakamari).

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kahvitarjoilun vuoksi pyydetään ennakkoilmoittautumista perjantaihin 20.4.2012 mennessä: heini.rosqvist(at)ramk.fi, p. 020 798 5512.

Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus tutustua maksutta tiedekeskuksen Arktinen musta kulta -näyttelyyn.

Järjestäjät: Arktinen keskus & ThinkBarents- ja Venäjän kaupan edistäminen -ESR-hankkeet

Barents Café on foorumi vapaamuotoiselle keskustelulle Barentsin ja koko arktista aluetta koskevista ajankohtaisista asioista. Tilaisuuksia koordinoi Lapin korkeakoulukonsernin ThinkBarents-hanke.

Venäjän kaupan edistäminen -hanke tähtää kasvua hakevien lappilaisten pienten ja keskisuurten yritysten liiketoiminnan vahvistamiseen ja tehostaa niiden mahdollisuuksia hyödyntää Venäjän markkinoita.

Lisätiedot:
Heini Rosqvist, ThinkBarents-hanke, p. 020 798 5512, heini.rosqvist[at]ramk.fi

 
 
Lisää uutisia