Suomen Barents-suurlähettiläs esittäytyy Barents Caféssa

12.2.2014
   

Kaikille avoimen Barents Café -tilaisuuden aiheena torstaina 20. helmikuuta 2014 on Suomen viime vuoden lopulla alkanut puheenjohtajuus Barentsin euroarktisessa neuvostossa.

   
Tilaisuudessa pohditaan: Mitä Suomi kaksivuotisen puheenjohtajuuden aikana tavoittelee ja missä ovat painopisteet? Mitä kausi merkitsee Lapille ja Rovaniemelle, jotka sijaitsevat Barentsin alueen ytimessä? Onko tavallisella kansalaisella mitään odotettavissa Barents-yhteistyöstä?

Näihin ja muihin kysymyksiin vastaamassa on Suomen Barents-suurlähettiläs Marja-Leena Vuorenpää. Kommenttipuheenvuoron käyttää SallaGate -hankkeen projektipäällikkö Regis Rouge-Oikarinen.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja kahvitarjoilu yleisölle. Tarjoilun mitoituksen vuoksi toivomme ennakkoilmoittautumista keskiviikkoon 19.2.2014 mennessä osoitteeseen raija.kivilahti@ulapland.fi

Aihe: Suomen puheenjohtajuus Barentsin euroarktisessa neuvostossa
Vieras: Suurlähettiläs Marja-Leena Vuorenpää
Paikka: Arktisen keskuksen kirjasto, Arktikum-talo, Pohjoisranta 4, Rovaniemi
Aika: Torstai 20. helmikuuta kello 14.30 – 16.00

Barents Café –keskustelun jälkeen kello 16.15 Arktisen keskuksen kirjastossa pidetään uuden kirjanäyttelyn avajaiset, jonne yleisö on myös tervetullut. Barentsinmeren rantojen asutuksesta ja asukkaista kertovan näyttelyn Barents stories: How do we see the sea? esittelee Lapin yliopiston Arktisen keskuksen tutkija Anna Stammler-Gossmann.

Ulkoministeriön Barents-puheenjohtajuuden sivusto

Lisätiedot:
Markku Heikkilä
Tiedeviestinnän päällikkö, Arktinen keskus, Lapin yliopisto
040 4844300
Markku.Heikkila@ulapland.fi

Tiedote/Arktinen keskus

 
 
Lisää uutisia