Keskustelu taide- ja kulttuurialojen koulutuksesta huipentuu Arktiset tulet -elokuvaan

7.3.2012
   

Barents Café -keskustelutilaisuuksien sarjassa paneudutaan pohjoissuomalaiseen taide- ja kulttuurialojen koulutusosaamiseen tiistaina 13. maaliskuuta klo 15.30–17 Arktikumin auditoriossa. Keskustelun jälkeen esitetään Pohjoisen kulttuuri-instituutin tuottama Arktiset tulet -elokuva. Molempiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy, mutta ne edellyttävät ilmoittautumista.

   
Keskustelutilaisuudessa taide- ja kulttuurialojen koulutusyhteistyöstä kertoo Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan dekaani Timo Jokela, joka on myös Pohjoisen kulttuuri-instituutin johtaja. Instituutista ja sen projektipedagogiikasta kertoo tarkemmin projektipäällikkö Veli-Pekka Räty. Kommenttipuheenvuoron esittää Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun opiskelija Gretta-Garoliina Sammalniemi, joka on Arktiset tulet -elokuvan ohjaaja. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Ilmoittautuminen keskustelutilaisuuteen kahvitarjoilun vuoksi viimeistään perjantaina 9.3.2012 (heini.rosqvist(at)ramk.fi, puh. 020 798 5512). Mainitse myös mahdollinen erityisruokavalio.

Klo 18 esitetään Polarium-teatterissa dokumenttielokuva Arktiset tulet (Les Feux Arctiques), joka on valmistunut kolmen Lapin korkeakoulun ja oppilaitoksen yhteistyönä. Paikalla ovat myös elokuvan tekijät. Paikka elokuvaan tulee varata etukäteen, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Elokuvan ovat tehneet kolmen eri koulutusasteen oppilaitoksen – Ammattiopisto Lappian, Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun ja Lapin yliopiston – opiskelijat, ja toteutukseen ovat osallistuneet myös Saamelaisalueen koulutuskeskus ja Versailles’n yliopisto. Elokuva sai maailman ensi-iltansa Pariisissa viime marraskuussa. Elokuva kertoo Ranskan kuningas Ludvig Filip I:n lähettämän retkikunnan tieteellisestä tutkimusmatkasta Lappiin 1830-luvun lopussa. Retkikuntaa opasti kirkkoherra Lars Levi Laestadius.

Varaukset elokuvaan Arktikumin infosta, p. (016) 322 3260 tai info(at)arktikum.fi. Info on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10–18.

Barents Café -keskustelutilaisuuden järjestävät ThinkBarents-hanke ja Lapin yliopiston Arktinen keskus ja elokuvaesityksen Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu ja Lapin yliopiston Arktinen keskus.

Lisätiedot:
Heini Rosqvist, ThinkBarents-hanke, p. 020 798 5512, heini.rosqvist(at)ramk.fi
ThinkBarents-hankkeet verkkosivut

 
 
Lisää uutisia