Barents Café:ssa pohditaan identiteettiä

5.5.2014
   

Barents Caféessa pohditaan pohjoista ja rajat ylittävää Barents-identiteettiä Kemijärven kulttuurikeskuksessa tiistaina 13.5.2014. Barents Mediasphere ja Salla Gate - projektien järjestämässä tilaisuudessa esitetään myös Barentsin alueen seka-avioliitoista kertova dokumentti.

   

Keskustelutilaisuudessa identiteettiä ja pohjoisessa asumista valottaa taiteen näkökulmasta kuvataiteilija Pirkko Mäkelä-Haapalinna, joka on palannut kotiseudulleen asumaan. Kommenttipuheenvuoron käyttää projektipäällikkö Regis Rouge-Oikarinen Itä-Lapin kuntayhtymästä. Keskustelun juontaa tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä Lapin yliopiston Arktisesta keskuksesta.

Tilaisuudessa esitetään Home without Borders -dokumentti (suom. Koti ilman rajoja), joka kertoo seka-avioliitoista Pohjois-Suomessa, Pohjois-Norjassa ja Luoteis-Venäjällä. Minkälaista on avioitua ulkomaalaisen kanssa? Paikalla ovat vastaamassa dokumentissa esiintyvät kemijärveläiset Rita ja Erkki Oikarinen. Puolituntinen dokumentti kuvattiin kesällä 2013 Kemijärvellä, Murmaskissa ja Kirkkoniemessä. Dokumentin on tuottanut Venäjän valtion alueellinen radio- ja tv-yhtiö GTRK Murman osana EU-rahoitteista Barents Mediasphere –projektia.

Barents Café -keskustelutilaisuus järjestetään Kultturikeskuksessa (Hietaniemenkatu 5) 13.5.2014 klo 16 -18. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tarjoilua varten pyydämme ilmoittautumaan etukäteen sähköpostilla osoitteeseen: riitta.savukoski@kemijarvi.fi. Tervetuloa kuuntelemaan, katselemaan ja keskustelemaan!

Tilaisuuden järjestävät Lapin yliopiston Arktisen keskuksen johtama Barents Mediasphere -projekti ja Itä-Lapin kuntayhtymän Salla Gate -projekti. Projektit rahoittaa EU:n ulkorajayhteistyötä edistävä Kolarctic ENPI CBC -ohjelma. Barents Café on Lapin yliopiston Arktisen keskuksen ja sen yhteistyökumppanien ylläpitämä keskustelufoorumi ajankohtaisille pohjoisille kysymyksille.

Lisätietoja:
Tapahtumakoordinaattori Raija Kivilahti
040 5684 890
Raija.kivilahti@ulapland.fi
Tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä
040 4844 300
Markku.heikkila@ulapland.fi
Projektikoordinaattori Virpi Komulainen
040 4844 154
Virpi.Komulainen@ulapland.fi

Tiedote/Arktinen keskus


 
 
Lisää uutisia