Barents Café: Näin nappaat parhaat revontulikuvat

13.3.2014
   

Myöhään perjantai-iltana 21. maaliskuuta Arktikumissa suunnataan katseet ja kamerat kohti pohjoista taivasta. Arktisen keskuksen järjestämässä Barents Café -illassa arktiset valokuvaajat Timo Veijalainen ja Miika Sirkiä kertovat kuvausreissuistaan Lapissa ja siitä, miten he ovat napanneet upeita revontulikuviaan, joita on esillä myös Arktikum-tiedekeskuksessa. Myös harrastelijavalokuvaaja ja eräopas Pekka Koski näyttää Rovaniemen keskustan kupeessa ottamiaan urbaaneja revontulikuvia.

   
Pekka_Koski_Arktikum-ja-revontulet_web.jpg
Arktikum ja revontulet. Kuva: Pekka Koski
 
Lisäksi illan aikana päästään tutustumaan tiedekeskuksen Aurora Borealis -näyttelyyn ja revontuliteatteriin. Jos aurinko on suosiollinen ja taivas kirkas, vieraat pääsevät myös testaamaan revontulikuvaustaitojaan Arktikumin lasikaton läpi.
 
Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja lopuksi syödään yhdessä pienet retkieväät. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille revontulista ja valokuvauksesta kiinnostuneille. Tilaisuus on suomeksi ja englanniksi. Nappaa oma kamerasi mukaan, jos haluat testata arktisten valokuvaajien vinkkejä Arktikumin pimeydessä.
 
Tilaisuus alkaa klo 21 Arktikumin aulasta ja päättyy klo 23 mennessä. Mukaan mahtuu 50 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset pyydetään 20.3. mennessä osoitteeseen: info (at) arktikum.fi
 
 
Lisätietoja tapahtumasta:
 
Arktisen keskuksen viestintäasiantuntija Jenni Lintula
jenni.lintula (at) ulapland.fi
P. 040 484 4270
 
 
Arktiset valokuvaajat
 
Kittilässä asuvat valo- ja videokuvaajat Timo Veijalainen ja Miika Sirkiä kuvaavat pääosin pohjoista luontoa ja sen harrastemahdollisuuksia AV-Lappi-yrityksessään sekä Leuku-kuvatoimistossa. Lisää Timon ja Miikan kuvia löydät heidän nettisivuiltaan: www.arktisetvalokuvaajat.wordpress.com
 
 
Tiedematkailu ja palvelumuotoilu
 
Tapahtuma on osa Arktisen keskuksen Arktikum tiedekeskuksen vetämää Tiedematkailu ja palvelumuotoilu -hanketta (2013–2014), jossa tiedekeskus, tiedeviestintä ja matkailuala suunnittelevat yhdessä uutta tiedematkailun palvelua. Hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto.
 
 
LaY/AK/JL

 
 
Lisää uutisia