Arktinen kutsuu keskustelemaan

15.5.2013
   

Barents Café -tilaisuudessa maanantaina 20. toukokuuta kello 14 alkaen Arktisen keskuksen tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä ja tiedetoimittaja Marjo Laukkanen kertovat Arktinen kutsuu – Suomi, EU ja arktinen alue -kirjan taustoista ja sisällöstä. Lisäksi Martti Ruokolainen kertoo tilaisuudessa Ulkoministeriön Eurooppatiedotuksen toiminnasta.

   
Tilaisuus pidetään Arktisen keskuksen kirjastossa Arktikum-talossa, ja siihen on vapaa pääsy. Tarjolla on kahvia, ja jokainen osallistuja saa Arktinen kutsuu -teoksen mukaansa.

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus julkistaa torstaina 16. toukokuuta arktista aluetta ja sen tulevaisuutta käsittelevän kirjan Arktinen kutsuu – Suomi, EU ja arktinen alue. Kirjan ovat kirjoittaneet YTM Markku Heikkilä ja FT Marjo Laukkanen Lapin yliopiston Arktisesta keskuksesta, ja se on julkaistu suomeksi, ruotsiksi, pohjoissaameksi ja englanniksi.

Kirjassa käsitellään arktisia asioita tavalla, joka auttaa näkemään ja ymmärtämään meneillään olevan kehityksen taustat. Ihmisten omakohtaiset kokemukset, kirjan monipuolinen kuvitus ja useat henkilöhaastattelut antavat arktiselle alueelle kasvot.

Lisätietoja:

Tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä
P. 040 484 4300
markku.heikkila (at) ulapland.fi

Tapahtumakoordinaattori Raija Kivilahti
P. 040 568 4890
raija.kivilahti (at) ulapland.fi

www.arcticcentre.org
www.eurooppatiedotus.fi

LaY/AK/JL

 
 
Lisää uutisia