Tapahtumakalenteri
 
Nengye Liu_UniversityOfAdelaide_550x367.jpeg

Vierailijaluento: Kiinan uuden silkkitien vaikutukset arktiseen alueeseen

26.9.2017 14:00–16:00
Arktikum, Borealis Lecture Room
Pohjoisranta 4
Rovaniemi


Arktisessa keskuksessa Rovaniemellä kuullaan tiistaina 26. syyskuuta Kiinan uudesta silkkitiehankkeesta ja sen vaikutuksista arktiselle alueelle. Vierailijaluennon pitää Nengye Liu, joka työskentelee vanhempana lehtorina Adelaide Law Schoolissa Adelaiden yliopistossa, Australiassa. Luento on osa Nengye Liun vierailua Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituutissa, Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa.

Belt and Road Initiative (BRI) -nimisen ulkopoliittisen aloitteen on allekirjoittanut Kiinan presidentti Xi Jinping, ja hanke on maantieteellisesti ja taloudellisesti erittäin laaja. Aloite ulottuu myös arktiselle alueelle ja erityisesti Venäjälle. Toisaalta Kiina on osoittanut vahvaa kiinnostusta arktista aluetta ja arktista politiikkaa kohtaan.

Luento tarkastelee aloitteen vaikutuksia arktista hallintoa kohtaan. Aluksi luennolla tehdään yleiskatsaus uuteen silkkitiealoitteeseen ja sen edistymiseen erityisesti arktisen alueen näkökulmasta. Tämän jälkeen käydään läpi aloitteen ja Kiinan kehittyvän arktisen politiikan suhdetta. Kolmantena näkökulmana on Kiinan sitoutuminen arktiseen hallintoon. Luento pyrkii vastaamaan kysymykseen: missä ja missä määrin Kiina voi muokata arktista hallintoa taloudellisten ja diplomaattisten välineiden avulla.

Luento on englanninkielinen ja se on avoin kaikille kiinnostuneille.

Missä: Arktisen keskuksen Borealis-neuvotteluhuone, Arktikum-talo (Pohjoisranta 4, Rovaniemi)
Milloin: Tiistaina 26. syyskuuta 2017 klo 14–16


Lisätietoja:

Nengye Liu https://researchers.adelaide.edu.au/profile/nengye.liu

Kamrul Hossain
Arktinen keskus
+358 40 484 4281
kamrul.hossain(at)ulapland.fi

Anna Petrétei
Arktinen keskus
+358 40 484 4427
anna.petretei(at)ulapland.fi


LaY/AK/JW&AP